spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Αρχική arrow Ενημέρωση arrow ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εκτύπωση E-mail

                                                                                                                                         ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017

 

«ΕΛ.ΔΥ.Κ ΄74»    ΤA AITHMATA MAΣ – ΑΝΑ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

 

 

Α. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

 

  1. «Τροποποίηση των διατάξεων του Ν. 2190/94 ή αντίστοιχων ισχυουσών διατάξεων, ώστε να αντικατασταθεί η προϋπόθεση για την ισχύ της Βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω, (βεβαίωση πολεμιστή), με αντικατάσταση του προβλεπομένου τετραμήνου,  με τις λέξεις «οι κάτοχοι Βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω, δηλ χωρίς χρόνο». (μηδενικό κόστος).

Μιλάμε για αυτονόητη αποκατάσταση, αφού οι Βεβαιώσεις Ζώνης των Πρόσω των πολεμιστών Κύπρου, που χορηγούνται από τη Διευθύνσεις Ιστορίας των Γενικών Επιτελείων ΓΕΣ- ΓΕΑ και ΓΕΝ, είναι χρονικής διάρκειας από μία έως και Τριάντα (1-30) ημέρες και όχι τεσσάρων μηνών, που θέλει το ισχύον νομικό καθεστώς.

(Με τα ισχύοντα σήμερα η Βεβαίωση Ζώνης των Πρόσω, που μας χορήγησε η πολιτεία, είναι δικαιολογητικό του ΤΙΠΟΤΑ για την υπηρεσία του ΠΟΥΘΕΝΑ)».

  1. 2. Να προωθηθεί στη Βουλή για ψήφιση ένα συγκεντρωτικό νομοθέτημα, από τους συναρμόδιους υπουργούς, το οποίο να προσλάβει την τυπική ισχύ του Συντάγματος με την μελλοντική τροποποίησή του, στο οποίο να αναφέρονται τα δικαιώματα των εκάστοτε πολεμιστών, τα οποία θα τους παρέχονται με την υποβολή της Βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω (βεβαίωση πολεμιστή) και να πάψει από σήμερα και στο μέλλον ο εξευτελισμός της Πολιτείας στο πρόσωπο των Πολεμιστών, τους οποίους για σαράντα και πλέον χρόνια οι διαχρονικά αρμόδιοι εκάστοτε πολιτικοί κυβερνώντες, κατάντησαν επαίτες και μηδένισαν τις αξίες και τα ιδανικά των ιδίων και των οικογενειών τους για την Πατρίδα !!

 

 Β. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

  1. Καταβολή μηνιαίας τιμητικής σύνταξης ύψους διακοσίων (200) € ή χορήγηση ισόποσου, μηνιαίου, ισόβιου, αφορολόγητου, προσωποπαγούς βοηθήματος , ως ελάχιστο φόρο τιμής , στους πολεμιστές Κύπρου για την προσφορά τους στην Πατρίδα ( σε όλους τους στρατεύσιμους που έλαβαν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο το 1964 ,1967 ,1974 και είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω , καθώς και επέκταση χορήγησής του στις χήρες θανόντων εν ειρήνη συμπολεμιστών μας οι οποίες το έχουν και περισσότερο ανάγκη) . (Κόστος 1500Χ12Χ200). 2. Καταβολή της σύνταξης του βαθμού του Ανθυπασπιστή, στον οποίο προήχθησαν οι πεσόντες Ήρωες συμπολεμιστές μας, αναδρομικά από την ημερομηνία δημοσίευσης στην εφημερίδα της Κυβέρνησης του Προεδρικού διατάγματος της προαγωγής τους, στους γονείς των πεσόντων Ηρώων. Ελάχιστοι είναι οι γονείς, που βρίσκονται στη ζωή. ( παρ.3 του άρθρου 4 - Ν. 3670/2008 (ΦΕΚ 117/τΑ’ 24-6-2008) και ΠΔ 12-12-2008 (ΦΕΚ 1178τΓ΄31-12-2008) (ελάχιστο Κόστος)

Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

 

  1. Ένταξη των παιδιών, των κατόχων Βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω Πολεμιστών Κύπρου 1974, που είναι μέλη των Συλλόγων μας στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 1 του Νόμου 2643/98 ( ΦΕΚ 220/τΑ΄/28-9-98) «Προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα παιδιών πολεμιστών Κύπρου» 2. Αναγνώριση, ως συντάξιμου με δαπάνη του δημοσίου, στο διπλό, όλου του χρόνου που υπηρετήσαμε στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου, από 20 Ιουλίου 1974 και μέχρι τον επαναπατρισμό μας.

Δ . ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

 

  1. Ένταξη τέκνων Πολεμιστών Κύπρου 1974 στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρ.42 του Ν.1481/84 για «εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές Αστυνομίας και Σωμάτων Ασφαλείας.»
  2. Πριμοδότηση τέκνων Πολεμιστών Κύπρου, στις προσλήψεις ως Ειδικών Φρουρών ,Πυροσβεστών και Λιμενικών.

 

Ε . ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

 

Να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου, όσο είναι καιρός, για να αποδοθούν, αφενός οι τιμές και να αποκατασταθούν ηθικά και υπηρεσιακά οι πολεμιστές αξιωματικοί μας, πολλών των οποίων οι υπηρεσίες αγνοήθηκαν ή διαγράφηκαν σκόπιμα από τα ατομικά βιβλία στρατιωτικών μεταβολών τους και αντικαταστάθηκαν προφορικά με τις λέξεις «έκαναν τουρισμό στην Κύπρο το 1974» και αφετέρου να αποδοθούν ευθύνες στους προδότες-αίτιους της Κυπριακής τραγωδίας του έτους 1974.

 

1.Καταβολή της σύνταξης του βαθμού του Ανθυπασπιστή, στον οποίο προήχθησαν οι πεσόντες Ήρωες συμπολεμιστές μας, αναδρομικά από την ημερομηνία δημοσίευσης στην εφημερίδα της Κυβέρνησης του Προεδρικού διατάγματος της προαγωγής τους, στους γονείς των πεσόντων Ηρώων. Ελάχιστοι είναι οι γονείς, που βρίσκονται στη ζωή. ( παρ. 3 - άρθρο 4 του Ν. 3670/2008 (ΦΕΚ 117/τΑ’ 24-6-2008) και ΠΔ 12-12-2008 (ΦΕΚ 1178τΓ΄31-12-2008) (ελάχιστο Κόστος)

  1. Καταβολή μηνιαίας τιμητικής σύνταξης ύψους διακοσίων (200) € ή χορήγηση ισόποσου, μηνιαίου, ισόβιου, αφορολόγητου, προσωποπαγούς βοηθήματος , ως ελάχιστο φόρο τιμής , στους πολεμιστές Κύπρου για την προσφορά τους στην Πατρίδα ( σε όλους τους στρατεύσιμους που έλαβαν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο το 1964 ,1967 ,1974 και είναι κάτοχοι Βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω , καθώς και επέκταση χορήγησής του στις χήρες θανόντων εν ειρήνη συμπολεμιστών μας οι οποίες το έχουν και περισσότερο ανάγκη) . (Κόστος 1500Χ12Χ200).

 3.Την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη των παιδιών πολεμιστών Κύπρου 1974 : α. Ως οπλιτών επταετούς υποχρέωσης στις Ένοπλες Δυνάμεις και την τιμητική προαγωγή των ήδη υπηρετούντων στον επόμενο βαθμό.(μηδενικό κόστος αφορά περίπου 10-15 άτομα)

 β. Ως Πολιτικό Προσωπικό ( με κριτήρια).

4.Τροποποίηση της παρ.7 του άρθρου 3 του Ν. 3075/2002 «Συντάξεως Δημοσίου κ.λ.π» για να δοθεί παράταση μέχρι τέλους του έτους 2018, για την αίτηση από τους ενδιαφερόμενους του δικαιώματος χορηγήσεως πολεμικής συντάξεως (παθόντες εν υπηρεσία).(Μηδενικό κόστος)

  1. Συμπλήρωση των ισχυουσών υπουργικών αποφάσεων:

α. για επέκταση της παροχής υγειονομικής περίθαλψης στους πολεμιστές Κύπρου, πέραν της εισαγωγής μας στα στρατιωτικά νοσοκομεία για νοσηλεία και για εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία (μηδενικό κόστος) και

β. για συμμετοχή των πολεμιστών Κύπρου στην παρέλαση της Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, μετά τους αναπήρους πολέμου.(μηδενικό κόστος)

  1. Να γίνουν ΑΜΕΣΑ οι υποβληθείσες από μας, από το έτος 2007, δηλαδή, εδώ και επτά χρόνια, στην αρμόδια Διεύθυνση του ΓΕΣ διορθώσεις των λαθών στο ΠΔ 6-7-2007 (ΦΕΚ 477/16-7-2007) «Αναμνηστικό Μετάλλιο Επιχειρήσεων Κύπρου» και να χορηγηθούν τα μετάλλια στους δικαιούχους με την προσκόμιση ως δικαιολογητικού ΜΟΝΟ της Βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω της Διεύθυνσης ΓΕΣ/ΔΙΣ.
  2. Έλεγχος από την αρμόδια Διεύθυνση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ

α. της νομιμοποίησης της σύστασης δηλ οι υπογράψαντες για την καταστατική σύσταση όλων των

εφεδρο-πολεμικών (οικιακών, προσωπικών) σωματείων, (Πολεμιστών Κύπρου 1964-1967-1974, εάν είχαν βεβαίωση Ζώνης των Πρόσω, δηλ ήταν πολεμιστές ή πολεμοτουρίστες ή διπλοεγγεγραμμένοι), εάν είναι ταμειακά εντάξει τα μέλη κλπ, σύμφωνα με τις διατάξεις υπαγωγής του άρθρο 10 του ΝΔ 4089/1960, άρθρο 78 του ΑΚ και της ειδικής περί Σωματείων νομοθεσίας (Ν.281/1914) και

β. τα ονοματεπώνυμα και τις ιδιότητες αυτών, που συμπεριελήφθησαν στις καταστάσεις συμμετοχής στις ετήσιες επετειακές εκδηλώσεις στην Κύπρο, την τελευταία δεκαετία, με έξοδα του Ελληνικού και Κυπριακού λαού, που υποβλήθηκαν στην αρμόδια Δνση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ από τα Διοικητικά Συμβούλια των οικιακών εφεδροπολεμικών συλλόγων Κύπρου.

γ. Των εκδοθέντων σε πολεμοτουρίστες από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγωνιστών Κύπρου 1974 καρτών νοσηλείας σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Να δοθεί εντολή διενέργειας ελέγχου και να δοθούν τα ονόματα των πολεμοτουριστών στη δημοσιότητα και να αποδοθούν ευθύνες σε κάθε υπεύθυνο.

  1. Να οριστεί υπεύθυνος, κατά προτίμηση ανώτατος αξιωματικός στρατού ξηράς με πτυχίο νομικής (επιθεωρητής), ο οποίος θα επιληφθεί όλων των υποθέσεων καπηλείας της μνήμης των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας, των αγώνων των συμπολεμιστών μας, της παραποίησης της ιστορίας μας κλπ, για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων.

(Αναφέρουμε παρακάτω ενδεικτικά προσβλητικά συμβάντα - γεγονότα της εκμετάλλευση της μνήμης των πεσόντων ηρώων συμπολεμιστών μας και των αγώνων των συμπολεμιστών μας από αυτοαποκαλούμενους, αυτοβαπτισθέντες προέδρους, γενικούς γραμματείς κλπ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ πολεμικών συλλόγων Κύπρου όπως των μελών της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Βετεράνοι Κύπρου 1974» Αργυρόπουλου Νικόλαου, Δούλα Αντώνιου, Ανδρέα Κριθάρη, (ο κ Κριθάρης εκτός των άλλων αυτοδιαφημίζεται ως ήρωας, που κατέλαβε σε μάχη τουρκικό τανκ με 3-4 άλλους και επιτέθηκαν σε 105 τουρκικά τανκς καταστρέφοντας πέντε-επτά από αυτά, η αλήθεια βέβαια είναι ότι πρόκειται για ΕΓΚΑΤΑΛΛΕΙΜΕΝΟ τανκ κλπ,) Κων/νου Μαδιανού, Γεώργιου Καντεράκη και Κωνσταντίνου Καμζέλη και τους συνεργάτες τους στην εκπομπή του κ Χαρδαβέλλα- Αθέατος Κόσμος - Αθέατοι μούφα καταδρομείς πολεμιστές Κύπρου Πατεράκης Διονύσιος, (μακαρίτης Αλεξίου Κωνσταντής) έλαβαν από τον έρανο 39.000€ και άλλοι έξι ανύπαρκτοι.

Αθέατα 500.000€, από έρανο, που έγινε για τους αναξιοπαθούντες πολεμιστές Κύπρου 1974, οι οποίοι δεν έλαβαν δεκάρα τσακιστή και βαπτίστηκαν σκόπιμα μάλιστα και ως καταδρομείς 1974, για να μας εμπλέξουν, από πέντε Κύπριους ψευτοπατριώτες, τους Νίκο Παππά, Μάκη Σαββίδη, Χάρη Θεοφάνους, Ιωάννη Σαββίδη και Παναγιώτα Θεοφάνους,----- -Ζαφειρόπουλος Αθανάσιος μούφα πολεμιστής Κύπρου ενισχυθείς από τον έρανο,

 Εμμανουήλ Δαρζέντας, μούφα πολεμιστοκαμακάς Κύπρου, κτύπησε με καμάκι και βύθισε πολεμικό τουρκικό πλοίο, τιμηθείς για αυτό από τη γενέτειρά του και από το απόκομμα του Συλλόγου καταδρομέων Λεμεσού και του ανιστόρητου προβολάκια προέδρου του Ανδρέα Χατζηκτωρή, Σταύρος Τσερός, ως (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ) πολεμιστής Α Μοίρας Καταδρομών, που προσέφερε Υπηρεσίες στην Κυπριακή Δημοκρατία το έτος 1974.

Οι δικηγόροι του παρουσίασαν και σχετικό έγγραφο από υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αλέξανδρο Μηλιώνης ο ενεργών και ως εκπρόσωπός μας, ο αυτοαποκαλούμενοs με κάρτες που διένειμε ο ίδιος ως Πρόεδρος ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ (δηλαδή ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ, Κύπρου 1964,1967, 1974, Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Κορέας, Ρίμινι, Ελ Αλαμέιν κλπ), ο οποίος μόνος του ή παρέα με τον Λάζαρη Ιωάννη συνάντησαν και απένειμαν τιμητική πλακέτα στον ίδιο τον πρωθυπουργό, κ. Αντ. Σαμαρά - προετοίμασαν διοργάνωση εκδήλωσης (συναυλίας) , υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Πρεσβείας Κύπρου , στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή πολλών γνωστών καλλιτεχνών, τα έσοδα της οποίας θα διατίθεντο στους αναξιοπαθούντες πολεμιστές του ολιγομελούς…5-25 άτομα συλλόγου του, η οποία μετά από παρέμβασή μας ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ - παράσταση σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων, διοργάνωση εκδήλωσης στο Δήμο Γλυφάδας κλπ.

Κατασκευή και ύπαρξη ανιστόρητων εκτρωμάτων κίβδηλων μνημείων σε Λεμεσό, Περιστέρι και Λαμία, με σωρεία λαθών από προβολάκηδες, στα οποία εξακολουθούν να τελούν ετήσια μνημόσυνα, προκαλώντας συνεχή πρόσθετη θλίψη στους συγγενείς των νεκρών Ηρώων συμπολεμιστών μας. Για τα ανωτέρω έχουν δημιουργηθεί ογκώδεις φάκελοι με τις ενέργειές μας και τα αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία, τους οποίους θα θέσουμε στη διάθεση οποιουδήποτε.

 

 

                                                                        Σας ευχαριστούμε πολύ

 

                                                          Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου “ ΕΛ.ΔΥ.Κ ’74 “

 

                                 O Πρόεδρος                                                                               Ο Γραμματέας

                           Σπανογιάννης Δημήτρης                                                            Κολλάτος Αριστομένης

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB