spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Αρχική arrow Εκδηλώσεις arrow ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΗΡΩΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΗΡΩΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Εκτύπωση E-mail

Image
Image

Την Κυριακή 5-4-2009 έγιναν στο Λεοντάρι Θηβών τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ΗΡΩΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Τριανταπέντε χρόνια μετά, με την πρωτοβουλία του «Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Λεονταρίου- Η ΕΣΤΙΑ» και με τις ενέργειες της προέδρου του κ Πανδώρας Μάγγα, αλλά και την αρωγή του Υποστρατήγου ε.α. Νικόλαου Φ. Δημητρίου, και την συνεργασία με τον Δήμο Θεσπιέων φιλοτεχνήθηκε η προτομή του ΗΡΩΑ και οργανώθηκε η λαμπρή αυτή τελετή των αποκαλυπτηρίων που έλαβε χώρα στο Λεοντάρι Θηβών.

Παρόντες όλοι οι κάτοικοι του χωριού, όπου και αν διαμένουν μόνιμα έδωσαν το παρόν τους, κυριολεκτικά βούλιαξε η πλατεία.
Πάνω από μία εκατοντάδα συμπολεμιστές του ΗΡΩΑ από την ΕΛΔΥΚ, με επικεφαλής τον πρόεδρό τους κ. Σπανογιάννη και την σημαία τους. Επίσης οι σύλλογοι Κομάντος 74 με επικεφαλής τον πρόεδρο του κ. Αφάλη και Εθνικής Φρουράς 1974 με επικεφαλής τον πρόεδρο τους κ. Πετρέλη. Επίσης παρέστησαν Τ/ΧΟΣ Ε.Α. Σταυρουλόπουλος Παναγιώτης, Διοικητής μάχης του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ το 1974.

Καθώς και ο λοχαγός του ΗΡΩΑ κ. Λούης Ιωαννίδης που ήρθε από την Κύπρο ειδικά για την τελετή της αποκάλυψης. Ο κ. Ιωαννίδης εμφανώς συγκινημένος ο ίδιος με τα όσα είπε τόσο για τον παλικάρι που έχασε, δείχνοντας με τα χέρια του την προτομή του, όσο και για την δικαίωση που άργησε 35 χρόνια, έκανε την κατάμεστη πλατεία του Λεονταρίου να δακρύσει.

Image
Η προτομή με τη σημαία

Image
Παρουσία συμπολεμιστών και όλου του χωριού στα αποκαλυπτήρια

Image
Τα αποκαλυπτήρια της προτομής

Image
Η προτομή του Ήρωα Λάμπρου Νικολάου

 Image

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB