spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Αρχική arrow Ενημέρωση arrow Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας - Ενδονοσοκομειακή Περίθαλψη
Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας - Ενδονοσοκομειακή Περίθαλψη Εκτύπωση E-mail
ΘΕΜΑ: Ενδονοσοκομειακή Περίθαλψη Ορισμένων Κατηγοριών Προσωπικού πou Αγωνίστηκε στην Κύπρο
(ΦΕΚ 700/11/180328 ΑΘΗΝΑ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2006)

ΣΧΕΤ; α. Διατάξεις του άρθρου 21 §1 tou νόμου 2641/98 (ΦΕΚ Α" 211).

β. Διατάξεις του άρθρου 55 του ΝΔ 721/70 "Περί οικονομικής μερίμνης και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων" (ΦΕΚ Α' 251).

γ. Υπ' αριθ. 177026/17-03-04 Κοινή Απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας "Ανάθεση αρμοδιοτήτων Υπουργού Εθνικής Άμυνας στους Υφυπουργούς Εθνικής Άμυνας" (ΦΕΚ Β' 517/17-03-04).

δ.Φ.002/180006/Σ3113/2-08-00,       (ΚΥΑ       ΥΦ/ΓΩΝ  ΥΠΕΘΑ   & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ)   «Καθορισμός   Ζωνών   Πρόσω   ή   Επιχειρήσεων   Νήσου

ε. Σχετική εισήγηση του ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ κατά το άρθρο 50 §8α του Κανονισμού Οργάνωσης και Λειτουργίας του ΓΈΕΘΑ

1. Σας γνωρίζουμε ότι στους εφέδρους, κληρωτούς οπλίτες και ιδιώτες εθελοντές που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στη Κύπρο στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυλληρία και Λευκωσία, το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγ. Θεοδώρους, καθώς και στα γεγονότα της χρονικής περιόδου από 20 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου 1974, παρέχεται, σύφωνα με σχετικές, Ενδονοσοκομειακή νοσηλεία για οποιαδήποτε πάθηση στα στρατιωτικά νοσοκομεία και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, ως εσωτερικών ασθενών χωρίς τον όρο της απορίας.

2. Τα   έξοδα  νοσηλείας  τους   βαρύνουν  τον   κύριο   ασφαλιστικό φορέα Υγειονομικής περίθαλψης τους. Σε περίπτωση μη ασφαλίσεως τους σε άλλο φορέα η νοσηλεία γίνεται σε βάρος των ιδίων πόρων των Νοσοκομείων των ΕΔ.

3.  Για την παροχή της ενδονοσοκομειακής νοσηλείας απαιτούνται τα παρακάτω :                                                                                                                .

α. Αίτηση του ενδιαφερομένου προς στρατιωτικό νοσοκομείο του Κλάδου ΕΔ στον οποίο υπηρέτησε, στην οποία να δηλώνεται και ο τόπος της μόνιμης κατοικίας του αιτούντος.

β. Βεβαίωση από την ΓΕΣ/ΔΙΣ περί συμμετοχής του αιτούντα στις ώς άνω περιόδους παρ.2. και η οποία χορηγείται στον αιτούντα μετά προσκόμιση στη ΓΕΣ/ΔΙΣ βεβαίωσης του αρμόδιου στρατολογικού γραφείου (τύπου Α') στην οποία να αναφέρεται ότι ο αιτών υπηρέτησε στην Κύπρο κατά τις παραπάνο περιόδους.

γ. Γνωμάτευση εξωτερικών ιατρείων στρατιωτικού ή άλλου κρατικού νοσοκομείου, από την οποία vc προκύπτει η ανάγκη εισαγωγής για νοσηλεία σε νοσοκομείο.

δ. Υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου στην οποία δηλώνεται ότι αυτός είναι ή δεν είναι ασφαλισμένος σε οποιονδήποτε κύριο ασφαλιστικό φορέα.

4.  Σε περίπτωση επείγοντος τα παραπάνω δικαιολογητικά μπορεί να υποβληθούν εντός τριών ημερών από την ημέρα εισαγωγής για νοσηλεία.

5.  Η νοσηλεία παρέχεται κατ' αρχήν σε νοσοκομείο του Κλάδου ΕΔ στον οποίο υπηρέτησε ο δικαιούχος, το οποίο εδρεύει στην περιοχή μόνιμης κατοικίας τou δικαιούχου. Σε περίπτωση μη ύπαρξης τέτοιου νοσοκομείου ή αδυναμίας του υπάρχοντος να διαχειριστεί το συγκεκριμένο περιστατικό, η νοσηλεία παρέχεται από κατάλληλο νοσοκομείο των άλλων Κλάδων ΕΔ. το οποίο βρίσκεται εγγύτερα του τόπου μόνιμης κατοικίας του δικαιούχου.

6.  Σε κάθε περίπτωση η νοσηλεία εγκρίνεται ή όχι από τον Διευθυντή της νοσηλευτικής μονάδας των ΕΔ.

7. Το   δικαίωμα   νοσηλείας   είναι   προσωποπαγές   και   σε   καμία περίπτωση  δεν μεταβιβάζεται ή  επεκτείνεται στα μέλη  της οικογενείας του
δικαιούχου.

8.  Η παρούσα ισχύει από λήψεως.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝίΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Ακριβές Αντίγραφο

Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Σμχος (ΥΙ) Καλλίνικος Τσάκωνας
ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ/Ι/χειρ
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB