spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Αρχική arrow Ενημέρωση arrow Αποστολή αιτημάτων προς αρμόδια Υπουργεία 15 Δεκ 2009
Αποστολή αιτημάτων προς αρμόδια Υπουργεία 15 Δεκ 2009 Εκτύπωση E-mail

Προς                                                                                                                  Αθήνα 15 Δεκεμβρίου 2009


1. κ κ Βουλευτές του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
2. Πολιτικά κόμματα

Αρ. πρωτ 233

Θέμα «Ικανοποίηση αιτημάτων πολεμιστών Κύπρου 1974, μελών των Συλλόγων μας»

Σας υποβάλλουμε για πολλοστή φορά τα παρακάτω αιτήματά μας με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα ευαισθητοποιηθείτε για την επίλυσή τους.

1. Εφάπαξ γενναία οικονομική ενίσχυση :
α. των αναξιοπαθούντων συμπολεμιστών μελών των Συλλόγων μας και
β. των συζύγων των νεκρών σε ειρήνη συμπολεμιστών μας με παράλληλη χορήγηση, εναλλακτικά, άδειας ΠΡΟ-ΠΟ ή λαϊκής ή ταξί, φορτηγού βυτιοφόρου.
2. Τροποποίηση των διατάξεων του Ν. 2190/94, ώστε να αντικατασταθεί η προϋπόθεση του τετραμήνου για την ισχύ της Βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω, με τις λέξεις «οι κάτοχοι Βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω μέλη των Συλλόγων μας». Δηλαδή να νομοθετηθεί η ισχύς της βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω, (πολεμιστή), ως δικαιολογητικού, χωρίς χρονικά όρια για τα μέλη των Συλλόγων μας.

3. Χορήγηση άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου στο σύνολο των πολεμιστών Κύπρου 1974, μελών των Συλλόγων μας και ιδιαίτερα των χηρών σε ειρήνη συζύγων των συμπολεμιστών, για τις οποίες δεν έγινε καμία σχετική μνεία στον αντίστοιχο νόμο, αν και το είχαμε προτάξει, ως αίτημα στο Υπουργείο Άμυνας.

4. Ένταξη των κατόχων βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω πολεμιστών Κύπρου 1974, που είναι μέλη των Συλλόγων μας στις προστατευτικές διατάξεις:
α. του άρθρου 1 του Νόμου 2643/98 ( ΦΕΚ 220/τΑ΄/28-9-98) «Προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα παιδιών πολεμιστών Κύπρου μελών των Συλλόγων μας» και
β. του ΝΔ 582/1970 «Εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων σε διπλάσια των χορηγηθέντων ποσοστά και επέκταση στις Αστυνομικές και λοιπές σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας.

5. Κατ΄εξαίρεση προσλήψεις των παιδιών πολεμιστών Κύπρου, μελών των Συλλόγων μας, ως οπλιτών επταετούς υποχρέωσης στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας.

6. Αντί των παραπάνω 4 και 5 το διορισμό ενός παιδιού πολεμιστή στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

7. Αναγνώριση, με δαπάνη του δημοσίου, στο διπλό όλου του χρόνου που υπηρετήσαν τα μέλη των Συλλόγων μας στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου, από 20 Ιουλίου 1974 και μέχρι τον επαναπατρισμό τους.

8. Στους κατέχοντες βεβαίωση Ζώνης των Πρόσω, μέλη των Συλλόγων μας, που υπηρετούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, χορήγηση πολεμικού επιδόματος 15% στο βασικό μισθό και τιμητική προαγωγή με αποδοχές κατά ένα βαθμό, εκτός ιεραρχίας και υπάρχουσας θέσης, (διατάξεις που ίσχυσαν για τους παλιούς πολεμιστές, άρθρο 11 του Π.Δ.1799/42, οι οποίες καταργήθηκαν το έτος 1993).

9. Τροποποίηση της παρ 7 του άρθρου 3 του Ν 3075/2002 «Συντάξεις Δημοσίου κλπ», για να δοθεί παράταση μέχρι τέλους του έτους 2015, για την άσκηση από τους ενδιαφερόμενους του δικαιώματος χορήγησης πολεμικής σύνταξης.

10. Άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου.

11. Ενημέρωση από τα αρμόδια Στρατολογικά Γραφεία των ατομικών μερίδων των μελών των Συλλόγων μας, στα αντίστοιχα βιβλία με τη μεταβολή της συμμετοχής μας στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου το έτος 1974.

12. Κάλυψη από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Πολιτισμού μέρους της δαπάνης των λειτουργικών εξόδων των Συλλόγων μας, με 5.000 € ετησίως, απολογιστικά.
Σας ευχαριστούμε πολύ.Με εξαιρετική τιμή

Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων

οι πρόεδροι

«Πολεμιστών ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»
Παναγιώτης Αφάλης

«Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ 74»
Δημήτρης Σπανογιάννης

Προς αξιότιμους                                                                                             Αθήνα 15 Δεκεμβρίου 2009


Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κκ Βαγγέλη Βενιζέλο και Πάνο Μπεγλίτη
Αρ. πρωτ 234

Θέμα «Ικανοποίηση αιτημάτων πολεμιστών Κύπρου 1974, μελών των Συλλόγων μας»


Παρακαλούμε πολύ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να μας ορίσετε μία συνάντηση, κατά προτίμηση απογευματινές ώρες, στην οποία θα συζητήσουμε τη δυνατότητα και τον τρόπο ικανοποίησης των παρακάτω πολύχρονων αιτημάτων μας τα οποία, αν και έχουν υποβληθεί κατεπανάληψη, δεν έτυχαν καμίας περαιτέρω ενέργειας ή έτυχαν αποσπασματικής αφού πρόσφατα ικανοποιήθηκε μέρος αυτών και συγκεκριμένα με τις παρακάτω διατάξεις των άρθρων:
α. 1 του Ν. 3648/2008 χορηγήθηκαν άδειες εκμετάλλευσης περιπτέρου μόνο στους «αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές μας και όχι στο σύνολο,
β. 11 του ιδίου νόμου χορηγήθηκε ποσοστό μορίων 10% επί ποσοστού 35% των πολυτέκνων για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές των παιδιών των μελών των Συλλόγων μας, δηλαδή και εδώ έγινε μερική χορήγηση (ποσοστό επί ποσοστού), και πέραν αυτού δεν ισχύει και για τις Σχολές Ασφαλείας ( Αστυνομία Λιμενικό, Πυροσβεστική).
γ. 4 παρ. 3 του ν 3670/2008. ικανοποιήθηκε το αίτημά μας για προαγωγή στον καταληκτικό βαθμό των πεσόντων Ηρώων των Συλλόγων μας, χωρίς αντίστοιχη οικονομική αναπροσαρμογή των συντάξεων των γονέων τους, αν και προβλεπόταν από τις οικείες διατάξεις, δηλαδή ονομάστηκαν Ανθυπασπιστές, με σύνταξη έφεδρου στρατιώτη.

Μετά τα παραπάνω τα αιτήματα αρμοδιότητας σας για συζήτηση είναι:
1. Χορήγηση άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου στο σύνολο των πολεμιστών της Κύπρου, κατόχων βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω μελών των Συλλόγων μας και αντίστοιχη οικονομική αναπροσαρμογή των συντάξεων των εναπομεινάντων ελάχιστων γονέων των Ήρώων στο βαθμό που προήχθησαν.

2. Τροποποίηση των διατάξεων του Ν. 2190/94, ώστε να αντικατασταθεί η προϋπόθεση του χρόνου, το τετράμηνο, για την ισχύ της Βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω με τις λέξεις «οι κάτοχοι Βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω». Δηλαδή να νομοθετηθεί η ισχύς, της βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω, (πολεμιστή), ως δικαιολογητικού, χωρίς χρόνο, με ανάλογη παροχή μορίων για τα παιδιά των πολεμιστών Κύπρου 1974, μελών των Συλλόγων μας, σε προσλήψεις μονίμων ή με σύμβαση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
(Σήμερα η Βεβαίωση Ζώνης των Πρόσω, που μας χορήγησε η πολιτεία το έτος 1998, ισχύει ΜΟΝΟ ως πιστοποιητικό για την ατομική νοσηλεία των μελών των Συλλόγων μας στα στρατιωτικά Νοσοκομεία και για την πριμοδότηση των παιδιών μας, με ελάχιστο ποσοστό, για την εισαγωγή τους στις Στρατιωτικές Σχολές).

3. Κατεξαίρεση προσλήψεις των παιδιών πολεμιστών Κύπρου 1974, μελών των Συλλόγων μας, ως οπλιτών επταετούς υποχρέωσης στις Ένοπλες Δυνάμεις.

4. Εφάπαξ γενναία οικονομική ενίσχυση:
α. των αναξιοπαθούντων συμπολεμιστών μελών των Συλλόγων μας και
β. των συζύγων των νεκρών σε ειρήνη συμπολεμιστών μας από πόρους του Υπουργείου της Εθνικής Άμυνας, με παράλληλη χορήγηση, εναλλακτικά, άδειας προπό ή λαϊκής ή ταξί ή φορτηγού βυτιοφόρου, μετά από ενέργειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τους συναρμόδιους φορείς.

5. Στους κατέχοντες βεβαίωση Ζώνης των Πρόσω μελών των Συλλόγων μας χορήγηση πολεμικού επιδόματος 15% στο βασικό μισθό και τιμητική προαγωγή με αποδοχές κατά ένα βαθμό, εκτός ιεραρχίας και υπάρχουσας θέσης, στους υπηρετούντες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, (διατάξεις που ίσχυσαν για τους παλιούς πολεμιστές, άρθρο 11 του Π.Δ.1799/42), σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών.

6. Τροποποίηση της παρ 7 του άρθρου 3 του Ν 3075/2002 «Συντάξεις Δημοσίου κλπ», για να δοθεί παράταση μέχρι τέλους του έτους 2015, για την άσκηση από τους ενδιαφερόμενους του δικαιώματος χορήγησης πολεμικής σύνταξης.

7. Ενημέρωση, από τα αρμόδια Στρατολογικά Γραφεία, των ατομικών μερίδων μας, στα αντίστοιχα βιβλία με τη μεταβολή της συμμετοχής μας στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου και επιχορήγηση των Συλλόγων μας από τους αρμόδιους φορείς, ανάλογη των δραστηριοτήτων μας απολογιστικά.

8. Τροποποίηση των σχετικών διατάξεων, σύμφωνα με τις οποίες για την αναγνώριση ενός Εφεδροπολεμικού Συλλόγου-Σωματείου να απαιτείται τουλάχιστο αριθμός 100-120 μελών και κατάργηση συλλόγων με ονομασίες απροσδιόριστου εύρους, ως προς το χρόνο και το περιεχόμενο, όπως Βετεράνων πολεμιστών Κύπρου, Αγωνιστών Κύπρου ή ανάλογης συγκεκριμένης προσαρμογής των, ώστε να μην καλύπτουν άλλους Πολεμικούς Συλλόγους, ως προς την εγγραφή μελών.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Με εξαιρετική τιμή

Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων

οι πρόεδροι

«Πολεμιστών ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»
Παναγιώτης Αφάλης

«Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ 74»
Δημήτρης Σπανογιάννης
Προς αξιότιμο                                                                                                    Αθήνα 15 Δεκεμβρίου 2009
Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
κ Δημήτριο Ρέππα


Αρ. πρωτ 235
Θέμα «Ικανοποίηση αιτημάτων πολεμιστών Κύπρου 1974 μελών των Συλλόγων μας»

Παρακαλούμε πολύ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να μας ορίσετε μία συνάντηση, κατά προτίμηση απογευματινές ώρες, στην οποία θα συζητήσουμε τη δυνατότητα και τον τρόπο ικανοποίησης του πολύχρονου αιτήματός μας, για παροχή άδειας εκμετάλλευσης ταξί «TAXI» ή φορτηγού βυτιοφόρου οχήματος στους πολεμιστές Κύπρου 1974, που είναι μέλη των Συλλόγων μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Με εξαιρετική τιμή

Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων

οι πρόεδροι

«Πολεμιστών ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»
Παναγιώτης Αφάλης

«Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ 74»
Δημήτρης Σπανογιάννης

Προς αξιότιμο                                                                                                 Αθήνα 15 Δεκεμβρίου 2009
Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ Παύλο Γερουλάνο
Αρ. πρωτ 236

Θέμα «Ικανοποίηση αιτημάτων πολεμιστών Κύπρου 1974, μελών των Συλλόγων μας»

Παρακαλούμε πολύ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να μας ορίσετε μία συνάντηση, κατά προτίμηση απογευματινές ώρες, στην οποία θα συζητήσουμε τη δυνατότητα ικανοποίησης των πολύχρονων αιτημάτων μας:
1. Χορήγηση άδειας εκμετάλλευσης ΠΡΟ - ΠΟ στους πολεμιστές Κύπρου 1974. μέλη των Συλλόγων μας και
2. Κάλυψη από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου σας μέρους της δαπάνης των λειτουργικών εξόδων των Συλλόγων μας, με 5.000 € ετησίως, απολογιστικά, για να επιζήσει ένα πολύτιμο κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ

Με εξαιρετική τιμή

Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων

οι πρόεδροι

«Πολεμιστών ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»
Παναγιώτης Αφάλης

«Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ 74»
Δημήτρης ΣπανογιάννηςΠρος                                                                                                                          Αθήνα 15 Δεκεμβρίου 2009

αξιότιμο Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και
Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση
Αρ. πρωτ 237
Θέμα «Ικανοποίηση αιτημάτων πολεμιστών Κύπρου 1974, μελών των Συλλόγων μας»

Παρακαλούμε πολύ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να μας ορίσετε μία συνάντηση, κατά προτίμηση απογευματινές ώρες, στην οποία θα συζητήσουμε τη δυνατότητα και τον τρόπο ικανοποίησης των παρακάτω πολύχρονων αιτημάτων μας τα οποία, αν και έχουν υποβληθεί κατεπανάληψη, δεν έτυχαν καμίας περαιτέρω ενέργειας.
Συγκεκριμένα τα αιτήματα αρμοδιότητας σας είναι:
Για τους κατόχους βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω, πολεμιστές Κύπρου 1974 που είναι μέλη των Συλλόγων μας:
1. ο διορισμός ενός παιδιού πολεμιστή στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα ή η γενναία πριμοδότησή του για το σκοπό αυτό.
2. η χορήγηση πολεμικού επιδόματος 15% στο βασικό μισθό και τιμητική προαγωγή με αποδοχές, κατά ένα βαθμό, εκτός ιεραρχίας και υπάρχουσας θέσης, στους υπηρετούντες στο δημόσιο τομέα, πολεμιστές Κύπρου 1974, που είναι μέλη των Συλλόγων μας. (διατάξεις που ίσχυσαν για τους παλιούς πολεμιστές, άρθρο 11 του Π.Δ.1799/42 και καταργήθηκαν το έτος 1991).
Σας ευχαριστούμε πολύ.

Με εξαιρετική τιμή

Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων

οι πρόεδροι

«Πολεμιστών ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»
Παναγιώτης Αφάλης

«Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ 74»
Δημήτρης Σπανογιάννης
Προς αξιότιμους                                                                                             Αθήνα 15 Δεκεμβρίου 2009


Υπουργό και Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κκ Ανδρέα Λοβέρδο και Γιώργο Κουτρουμάνη
Αρ. πρωτ 238

Θέμα «Ικανοποίηση αιτημάτων πολεμιστών Κύπρου 1974 μελών των Συλλόγων μας»
Παρακαλούμε πολύ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να μας ορίσετε μία συνάντηση, κατά προτίμηση απογευματινές ώρες, στην οποία θα συζητήσουμε τη δυνατότητα και τον τρόπο ικανοποίησης των πολύχρονων αιτημάτων των πολεμιστών Κύπρου 1974,που είναι μέλη των Συλλόγων μας. που είναι τα παρακάτω:
1. Ένταξη των παιδιών των κατόχων Βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω πολεμιστών Κύπρου 1974, που είναι μέλη των Συλλόγων μας στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 1 του Νόμου 2643/98 ( ΦΕΚ 220/τΑ΄/28-9-98) «Προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα παιδιών πολεμιστών Κύπρου».
2. Αναγνώριση, με δαπάνη του δημοσίου, στο διπλό, όλου του χρόνου που υπηρετήσαμε στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου, από 20 Ιουλίου 1974 και μέχρι τον επαναπατρισμό μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ.
( Υστερόγραφο. Συμπληρωματικά σας γνωρίζουμε ότι τα παραπάνω θέματα είναι γνωστά στη στη Νομική Υπηρεσία και άγνωστο γιατί δεν προχώρησαν μέχρι σήμερα αφού το πρώτο είναι μηδενικής δαπάνης.

Με εξαιρετική τιμή

Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων

οι πρόεδροι

«Πολεμιστών ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»
Παναγιώτης Αφάλης

«Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ 74»
Δημήτρης ΣπανογιάννηςΠρος αξιότιμο                                                                                                        Αθήνα 15 Δεκεμβρίου 2009

Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
Αρ. πρωτ 239

Θέμα «Ικανοποίηση αιτημάτων πολεμιστών Κύπρου 1974, μελών των Συλλόγων μας»

Παρακαλούμε πολύ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας να μας ορίσετε μία συνάντηση, κατά προτίμηση απογευματινές ώρες, στην οποία θα συζητήσουμε τη δυνατότητα και τον τρόπο ικανοποίησης των παρακάτω πολύχρονων αιτημάτων μας τα οποία, αν και έχουν υποβληθεί κατεπανάληψη, δεν έτυχαν καμίας περαιτέρω ενέργειας
Τα αιτήματα παραμένουν τα ίδια:

1. Ένταξη των τέκνων των κατόχων βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω πολεμιστών Κύπρου 1974, που είναι μέλη των Συλλόγων μας στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 42 του ν 1481/84. «Εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές της Αστυνομίας και Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας.

2. Πριμοδότηση των παιδιών πολεμιστών Κύπρου 1974, μελών των Συλλόγων μας, στις προσλήψεις ως Ειδικών Φρουρών, Πυροσβεστών και Λιμενικών

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Με εξαιρετική τιμή

Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων

οι πρόεδροι

«Πολεμιστών ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»
Παναγιώτης Αφάλης

«Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ 74»
Δημήτρης Σπανογιάννης

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB